РЕЛИГИОЗНА ФЛОРИСТИКАРелигиозната флористика заема важна част от украсата на всеки един църковен празник.

Различните големи църковни празници задължително се почитат с изобилие от цветя и зеленина, под формата на различни флорални декорации, съобразени с църковните канони. Това прави празниците още по-тържествени, осезаеми и близки до възприятията на хората. Изкуството на църковната флористика съчетава в себе си както символиката на цветята и цветовете, така и изискванията на църковните правила според празника, който се чества. Това изкуство се учи дълго и е нужна богата практика, за да бъде овладяно до съвършенство. При декорацията на различните видове събития, трябва да бъдат съобразени всички аспекти на църковната украса – подходящи растения, обеми, цветове, осветеност на зоните, които ще бъдат декорирани. В същото време трябва да се придържаме към известна умереност в използването на цветове, обеми и видово разнообразие, за да постигнем баланс между допълнителната украса и традиционния интериор на църквата и нейните светини. При църковната флористика основното правило е правилото за подчертаване на църковните светини с цветни композиции, така че те да останат в центъра на внимание на вярващите. С цветята се цели подчертаване на естествената красота, животворна сила и благодат, които носят иконите, олтара, христовия кръст и всеки един елемент от църковния интериор.

Cvete4UЦветя | Букети | Аранжировки | Композиции

ДЕКОРАЦИЯФлорална декорация за големи църковни празници, Флорална декорация за кръщенета, венчавки и курбани, Флорална декорация за помени, погребения, траурни церемонии и шествия.

Флорална декорация за големи църковни празници

Ние, екипът на Cvete4U имаме богат опит в изготвяне на църковна флорална декорация за големи християнски празници като Рождество Христово, Йордановден, Ивановден, Благовещение, Цветница, Великден, Гергьовден, Димитровден, Никулден, Успение Богородично, Архангел Михаил, Димитровден и др. Част от тези големи християнски празници са и лични празници за много хора, които празнуват своите именни дни, както и за техните семейства, близки и приятели.

Флорална декорация за кръщенета, венчавки и курбани

Освен официалните христиански празници, в църквите традиционно се отбелязват и други лични за семействата празници – основно кръщенета и венчавки. Украсата на тези свързани с християнската традиция семейни празници се съобразява както с църковния канон, така и със стила и предпочитанията на главните участници в церемониите. С подходящата цветна украса и малки детайли, тези щастливи празници, каквито са църковните венчавки и кръщенета, стават още по-вълнуващи, красиви и незабравими.

Флорална декорация за освещавания на офиси, сгради, нови домове

Лични и семейни празници, за които можем да предложим църковна декорация с цветя и други тематични елементи освен венчавки и кръщенета, са още курбани, освещавания на офиси, сгради, нови домове и др. Ако се нуждаете от допълнителна информация или имате специално желание, свързано с декорацията на вашия религиозен празник,
свържете се с нас.

Фантазия

ОТЗИВИКакво казват клиентите ни за нас.

Количка

X