ИНДИВУДАЛНА ИЗРАБОТКА, СПОРЕД ПОВОДА И ЖЕЛАНИЕТО | ПОРЪЧКИ НА ТЕЛ.: 0894 205 330

траурни цветя

Траурни цветя

Цветя и венци за погребения, траурни церемонии и помени.

Цветя и венци за едно от най-тъжните за хората събития, а именно – погребението. Последното изпращане на любим и значим човек е свързано с много болка, мъка, непрежалими спомени и тъга. Цветята в този момент са израз на любов и уважение. Те са пожелание към душата на покойника да открие по-светло и красиво място, защото именно цветята са символът на райско блаженство и спокойствие, на които искаме да се наслади човешката душа в своя отвъден живот. Флоралните декорации на траурната церемония и на самото траурно шествие са неотменен елемент от изпращането на покойника.

ТРАУРНИ БУКЕТИ

Изготвени от професионални флористи

В допълнение може да добавите и лента с думи за сбогом.

ТРАУРНИ ВЕНЦИ

Изготвени от професионални флористи

В допълнение може да добавите и лента с думи за сбогом.

РИТУАЛНИ КОШНИЦИ

Изготвени от професионални флористи

В допълнение може да добавите и лента с думи за сбогом.

Колко цветя се носят на погребение?

В много култури по света изпращането на покойника с цветя е начин да му се отдаде почит и да се изкажат съболезнования на почерненото семейство.

У нас е прието освен четен брой цветя, те да са в червени, бели или сини тонове. Допускат се и други цветове цветя, ако те са имали някакво специално значение за покойника приживе. Предпочитаните цветя по траурни поводи са карамфили, рози, лилии, хризантеми, гербери и др.

В много култури по света изпращането на покойника с цветя е начин да му се отдаде почит и да се изкажат съболезнования на почерненото семейство. Но да донесеш цветя на погребение може да бъде и трогателен начин, по който да покажете на семейството на починалия, че не спирате за мислите за него.

Понякога самото присъствие на цветя, дори по толкова мрачен повод, може да бъде причина за почти неуловимо разведряване на обстановката и леко приповдигане на настроението.

Има няколко правила, с които трябва да се съобразявате, когато носите цветя за погребение. В България е прието при смъртен случай, при погребение да се носят четен брой цветя, защото нечетната бройка се свързва преди всичко с радостни поводи, с щастие. В редица европейски държави и в САЩ обаче е прието хората да са подаряват едни на други четен брой цветя, като приемат че четният брой носи щастие и успех. В тези държави при тъжни случаи се носят нечетен брой цветя. Особено изразено е това при грузинците, които смятат, че нечетният брой цветя трябва да предпази овдовялата половинка, да не последва починалия.

Количка

X