БЛАГОДАРНОСТТА НА ЦВЕТЯТА

ЦВЕТЯТА – ОБИЧАМЕ ГИ

Несекващият стремеж на цветята да правят по-красив и цветен живота ни

Цветята – тези пъстри живи същества, съпътстващи и украсяващи почти всяка минута от живота ни. Всички ги обичаме! Те, освен че могат да бъдат благодарни, според Фън-Шуй, пък и според вътрешното чувство на всеки, който обича цветята, те ни въздействат на изключително дълбоко, психологично ниво.

Силата на цветятаЦветята ни даряват с необикновени духовни сили

У тях, като че ли, има несекващ стремеж към това да подобряват и правят по-красив и цветен живота ни. Тяхната благодарност към тези, които се грижат за тях, се изразява в благотворно въздействие не само върху духовното и психическо състояние, а и върху здравето ни.

БЛАГОДАРНОСТТА НА ЦВЕТЯТА

Ако сте били в близост до палмови растения, би трябвало да сте усетили как само гледката на перестите листа въздейства на настроението ви. Песимизмът и меланхолията се стопяват неусетно. Палмата поглъща атмосферата на тъга, и ни вдъхва енергия и бодрост. Под сянката й добрите идеи и умните мисли сякаш сами идват. Интересното е, че биоенергетиците препоръчват близост с палмите на страдащите от ревматизъм…

Още от своята баба съм чувала, че цикламите, към които тя имаше особена слабост, пробуждат хората за емоционална щедрост. В дома това цвете създава атмосфера на искреност и непринуденост, като обединява и сплотява членовете на семейството. За мамите пък би било интересно и полезно да знаят за вълшебната му способност да успокояват капризни деца.

Благодарността на цветята

Има растения и цветя, които разсейват и прогонват лошата енергия в дома. Такива са най-вече каскадните видове с падащи надолу клонки. Поставени в ъглите на стаите, те смекчават остротата им и предпазват от отрицателното им влияние върху биоенергията в помещението.

Благодарността на цветята

От детските ми години у дома винаги е имало поне две саксии с фикуси. От прочетеното в специализираната литература, разбрах, че биоенергетиците ги препоръчват като излъчватели и гаранти за положителна енергия. Като тях са бегонията, филодендрона или дори монстерата.

Ако се вслушвате във философията на Фън-Шуй, за повишаване на положителната енергия у дома, може да си отглеждате плодородни растения и/или цъфтящи сортове. Те излъчвали повече енергия от листно декоративните. Въпрос на възможности, вкус и лични предпочитания.

Намирам, че взаимното благотворно въздействие между грижовните стопани и зелените им питомци е израз на една космическа, вселенска закономерност: “Каквото повикало, такова се обадило.”

Отглеждайки цветя вкъщи, ние, с грижите си, можем със сигурност да повишим положителното им енергийно въздействие. Това се постига най-лесно с музика и общуване, споделяне на хубавото настроение, говорене на мили и нежни думи, дори милувка.

Но грижите, които полагаме, отношението ни към представителите на зеления живот, е основното, което ражда взаимността и благотворното въздействие. Общуването с цветята е и едно висше духовно училище, тъй като нашите деца ни наблюдават, попиват и възприемат всяка наша проява и така оформят морала и философията си за живеене.

Букети & АранжировкиИзбери цвете за своето цвете

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X