РАСТЕНИЯТА И ЦВЕТЯТА НИ ПОМАГАТ ДА СМЕ ЗДРАВИ

Фактът, че растенията и цветята влияят на здравето ни е бил забелязан още в Античността.

Отдавна е доказано въздействието на растенията върху човешкия организъм. Различните растения ни влияят по различен начин. Ако един човек се чувства зле в борова гора, друг на същото място усеща невероятен прилив на енергия и настроение. Същото важи и за цветята и стайните растения – всеки от нас буквално обожава едни, а други не харесва.

Растенията прочистват въздуха и го обогатяват с кислород, попиват вредните вещества от почвата, заглушават силните звуци и правят сянка. Но освен това, според схващането на част от ботаниците, растенията встъпват в метафизичен контакт и притежават значително биополе, което въздейства на човека.

Телепатичната връзкаНякои учени са убедени, че между човека и растенията може да се установи почти телепатична връзка.

Фактът, че растенията влияят на здравето ни е бил забелязан още в Античността.
Фактът, че растенията влияят на здравето ни е бил забелязан още в Античността.

Известно е, че флората най-силно чувства излъчването на енергията. Оказва се, върху корените на растенията съществуват вкусови рецептори, които търсят в земята “вкусните” питателни вещества. Растенията прекрасно чуват всичко. Всеки, който се занимава с отглеждане на цветя, е наблюдавал с изумление, че сякаш в отговор на доброто отношение цветята започват да растат по-бързо. Те дори могат да „слушат” музика.

Някои учени са убедени, че между човека и растенията може да се установи почти телепатична връзка. Наблюдавани са дори случаи когато на болестта на своя стопанин, цветята отговарят със… собствената си смърт.

Неслучайно лекарите препоръчват на много от своите пациенти почивка в борова гора. Фитонцидите на иглолистните растения са открити отдавна. Хвойната, елата, борът изпълват въздуха с отрицателно заредени йони, които поглъщат вредните излъчвания. Иглолистните дървета като че придават на човека своята жизнена енергия.

Привържениците на това схващане смятат например, че тополата и трепетликата намаляват болката от изгаряне, удар или радикули, дъбът укрепва душевните сили, а брезата ни дарява с радост и спокойствие.

Алтернатива на общуване с природатаСтайните растения са алтернатива на общуването ни с дърветата. Всички цветя също отделят фитонциди, които унищожават микробите.

Стайните растения са алтернатива на общуването ни с дърветата. Всички цветя също отделят фитонциди, които унищожават микробите. Изборът на стайни растения е истинско изкуство. Растенията, както и хората, си имат свой характер и в зависимост от него имат биоенергетично въздействие върху човека. Съществува дори хипотеза, с която не всички специалисти са съгласни, че растенията могат да се отнасят враждебно или дружелюбно към нас.

Има растения и цветя, които са подходящи за дома и такива, по-подходящи за офиса. Например не се препоръчва у дома да се отглеждат огромни растения, предназначени за големи помещения. Запълвайки голямо пространство, те наистина дават повече енергия, но от друга страна и употребяват повече.

Някои растения буквално поглъщат отрицателната енергия. Според специалистите, те създават безкрайни възможности за “оздравяване” на климата в апартамента или офиса.

Изследвания сочат, че ако редовно се избърсва прахта от листата на цветята, въздухът в помещението става с до 40% по-чист. Домашната флора ароматизира и овлажнява въздуха, облекчава дишането.

Подборът на растения зависи най-вече от предпочитанията на стопанина. Според мненията на специалисти, изборът се определя основно от характера на самия човек:

  • Зюмбюл – любопитство,
  • Мушкато – безразсъдство,
  • Кактус – инат, целеустременост,

  • Хризантема – радост, откритост, веселие,
  • Роза – щастие, радост.
  • Розмаринът благоприятства за почистване на въздуха в стаята,

Още в древността хората са отглеждали определени цветя с конкретна цел - например укрепване на връзките в семейството. Мушкатото способства за намаляване на главоболието, то премахва умората и нормализира съня.

Благодарността на цветята

  • Смятало се е, че например азалията влияе благотворно на отношенията между….. съпрузите.
  • Теменужката се е отглеждала като символ на нежност, романтика и любов.
  • Кактусът се слагал, за да предпазва от уроки (днес се смята, че той може да поглъща вредното излъчване от компютрите).
  • Лимонът намалявал риска от болести, а приятният му аромат създавал повече уют в дома.

Избери цвете за своето цветеИзбрани букети и аранжировки от нашия магазин.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X