ЦВЕТНА АСТРОЛОГИЯ

ЦВЕТНА АСТРОЛОГИЯЦВЕТНА АСТРОЛОГИЯ & ЦВЕТЕН ХОРОСКОП

Астрологията – най-древната наука на Земята твърди, че всички растения имат специална и уникална енергия, присъща само на тях. Билки, цветя и дори дървета се контролират от 12-те зодиакални знака. Ето защо представителите на всеки зодиакален знак могат да разчитат на помощта на растенията, като ги подбират специално за себе си.

Правилно подбрани цветята носят любов, късмет и подобряват атмосферата в дома. За значително подобряване на климата във вашия дом може да помогне само едно единствено растение и не е необходимо да отрупвате целия апартамент с цветя. Дори и да не вярвате особено в астрологията, със сигурност ще ви бъде интересно да разберете дали вашето любимо (любими) цвете(я) съответства на предписанията на учението за звездите.

Зодия Козирог

Цветя & Букети за Козирога

Подходящите за този зодиакален знак растения се характеризират със плътни стъбла, бодли, шипове, но за сметка на това, листата им не са многобройни. Тези цветя растат бавно, но достигат голяма височина и размери. На първо място, това са иглолистните растения и палмите и те ще бъдат в хармония с Козирога. Това са юка, драцена, фикус, живи камъни. Сред дивите растения астролозите разграничават пани, бръшлян, аконит, трън и тинтява. Козирозите предпочитат букети от лалета, карамфили, рози, кокичета.

Астрологията обхваща много области от живота и дори може да ви каже кои цветя трябва да съхранявате у дома.
Астрологията обхваща много области от живота и дори може да ви каже кои цветя трябва да отглеждате у дома.

Зодия Водолей

Цветя & Букети за Водолея

Водолеят обича всичко ново, интересно и необичайно и растенията, които им подхождат, също до голяма степен приличат на представителите на този зодиакален знак. Тези цветя, за разлика от цветята на Козирог, са буйни и зелени, а листата често са украсени с грациозни оттенъци. Алоказия, калатея, бокарнея, маранта – тези стайни растения помагат да се преодолеят злободневните проблеми с лекота. Алое се грижи за физическото и душевно здраве на Водолея, а елегантните орхидеи му носят късмет. Жената – Водолей ще бъде щастлива с момина сълза или мимоза, а сред дивите цветя, това са детелина и глухарче.

Зодия Риби

Цветя & Букети за Риби

Един от най-мистичните и мистериозни зодиакални знаци. Зодия Риби обича да се самоусъвършенства, да развива своето въображение, интелигентност и интуиция. Сред представителите на Риби има много синоптици и ясновидци – хора, надарени със специални умения. Астролозите са определили кои цветя (вкл. и саксийни) могат да въздействат положително на Риби. Скромните, но елегантни цветя са подходящи за за зодия риби, например, маргаритки, ириси или незабравки.

Зодия Овен

Цветя & Букети за Овен

Овенът е огнен знак, затова астролозите съветват да избират цветя в бордо, червен или оранжев цвят. Представителите на този знак са забележими и изявени личности, съответно цветята трябва да отговарят на темперамента им и също трябва да привличат вниманието с ярките си цветове. Това са азалия, здравец, бегония. Бегонията има силна енергия по време на цъфтежа, привлича позитивната енергия и почиства аурата на дома от негативна енергия. Невенчета, виолетките и хортензията могат да бъдат засадени в градината на Овена, а в вътре в дома му са подходящи нежни орхидеи, ярки амарилиси, кактуси. Подходящи за букет за Овен са червени рози, лалета, макове и слънчогледи

Зодия Телец

Цветя & Букети за Телец

Телецът обича уюта и комфорта, а нискорастящите и красиво цъфтящи растения живетя в синхрон с него и те му дават спокойствие и стабилност. Това са например глоксиния, бегония и каланхое. Трудолюбивият Телец може да се грижи за цветята си по такъв начин, че те да цъфтят през цялата година. Енергията на Телец съвпада с енергията на лавандулата, люляка, ябълките и черешите. Далия, астра, мак и роза също носят късмет представителите на зодия Телец.

Зодия Близнаци

Цветя & Букети за Близнаци

Близнаците са най-мобилният и общителен знак от зодиака. Листата на неговите растения са тесни, а стъблата – къдрави. Аспержите например ще подобрят физическото здраве на Близнаците. Папратите, бръшлянът и палмите ще станат талисмани и защитник в общуването с хората. Грациозните маргаритки, лилиуми, нарциси, са перфектният подарък за Близнаци. Жасмин, маргаритки, акация и мимоза носят на този зодиакален знак късмет, здраве и издръжливост.

Зодия Рак

Цветя & Букети за Рак

Компактни цветя и храсти, притежаващи сочни листа помагат за подбряване на отношенията с Рака. Това са фуксия, алое, каланхое, пепромия. Луковичните растения (лилиуми, гладиоли) помагат на рака да погледне по-оптимистично на света. Екзотичните кали и орхидеи също допринасят за радост и оптимизъм в настроението на Рака. Бели и кремави рози, водни лилии, хризантеми носят много любов и щастие в семейния живот на Рака.

Според астролозите цветята имат силна енергия и са в състояние да повлияят на живота ни.
Според астролозите цветята имат силна енергия и са в състояние да повлияят на живота ни.
Изводите на астролозите относно съвместимостта на зодиакалните знаци и цветя ще ви помогнат да направите избор, когато купувате букет за роднини или приятели
Изводите на астролозите относно съвместимостта на зодиакалните знаци и цветя ще ви помогнат да направите избор, когато купувате букет за роднини или приятели
Избор на цветя и букети според зодиакалния знак на получателя.
Избор на цветя и букети според зодиакалния знак на получателя.

Зодиа Лъв

Цветя & Букети за Лъв

Лъвските цветя обичат слънчевите лъчи и топлина, също както и самия Лъв. Тези растения са нежни и изискват грижи и внимание. Например Гарденията е много крехко и нежно цвете, наподобяващо жасмин, което щом цъфти и ще вдъхновява Лъва с цвета си. Китайската роза и камелия, също ще радват и вдъхновяват Лъва и ще красят всичко около него. Ярките карамфили, слънчевите маргаритки, астрите са цветя, които имат силен характер и ще помагат представителите на този знак да насочат своята силна енергия в правилна посока.

Зодиа Дева

Цветя & Букети за Дева

За Девата най-важният аспект в живота е развитието на ума и интелекта. Овивните растения и лианите ще помогнат на Овена да насочи мислите си и да постигне желания успех в своята работа. Цисус и шпиндел абсорбират негативната енергия в дома на Деват и помагат за преодоляването всички проблеми. Най-подходящи за подарък в букета на Девата са карамфили, астри, георгини, маргаритки и лилиуми.

Зодия Везни

Цветя & Букети за Везни

Изключителната красота на фация, хелиотроп, китайска роза, хортензия и азалия ще помогне на Везните да постигнат необходимата хармония във взаимоотношенията със света около тях. Тези цветя имат малки цветчета и красиви шарени листа. Освен това хортензията, има силен корен и ще помогне на Везни да стъпят здраво на земята и да бъдат много по-рационални. Изключително подходящи в букет за Везни са цветни ириси, гладиоли, рози, орхидеи, а от полските цветя – детелина и глухарчета.

Зодия Скорпион

Цветя & Букети за Скорпион

За поддържането на жизнения тонус и самочувствие на Скорпиона ще помогнат фаукария, олеандър (зокум), драцена. Тези цветя имат големи листа и обичат влагата. Подобно на Скорпион, драцената е привидно строга и силна, но крие уязвима душа, защото това растение отделя капчици сок, подобно на сълзите на скритите сълзи на скорпиона. Подходящи за букет на Скорпиона са божури, фрезия, орхидеи, карамфили, гладиоли.

Зодия Стрелец

Цветя & Букети за Стрелец

Стрелец е знак с голямо познание и мъдрост. За да изпълни желанията си и да има късмет ще му помогнат стрелиция, бамбук, фикус. За късмет в бизнеса, за сбъдване на желанията е важно в дома на Стрелеца да има някое от посочените по-горе растения. Лимонът подпомага финансовото състояние на Стрелеца. Може да се отглежда от семена и това растение, въпреки че няма да даде плод, все пак ще изчисти атмосферата от негативна енергия в дома. Лотуси, гладиоли, нарциси придават чар и привлекателност за Стрелец. Разбира се, астрологията не забранява, ако сте Стрелец, например, да отглеждате растенията подходящи за Везни у дома. Те ще ви помогнат да развиете тези качества, които липсват на Стрелеца.

Количка

X