ЦВЕТЯ ЗА ЗОДИЯ КОЗИРОГ

Астролозите са сигурни, че растенията могат да внесат позитивни емоции и хармония в живота ни, а дори могат и да ни помогнат при решаването на важни въпроси. Основното тук е да разберем кои растения съответстват на зодиакалния ни знак. Зодиакалната енергия на растенията е затворена във венчелистчета им, във височината и ширината на стъблото, зеленината и корените.

КОИ СА ТЕ?Цветя за зодия Козирог.

Представителите на зодия Козирог не обичат бързането. До тях бавно растящите растения ще се чувстват добре.

Козирогът е земен знак и един от най-стабилните. Смята се, че неговият характер е сдържан и спокоен, а темпераментът му е меланхоличен. Козирогът е практичен и обича да контролира напълно ситуацията. Търпението, строгостта и усърдието са основните характеристики на този знак.

Мъжът Козирог е истински джентълмен, приятен в общуването и уверен в себе си. В една връзка той играе ролята на покровител и не проваля своите приятели и близки. Жената Козирог е елегантна, притежава специален чар и завладява мъжете с мъдрост и кокетство.

КАКЪВ БУКЕТ ДА ПОДАРИМ?Букет за зодия Козирог.

Ако смятате да подарите букет на Козирог, най-добри за това са букетите слалета, георгини, гербери, астри. Лилиум, рози, гладиоли, хризантеми или карамфили също допринасят за позитивната енергията на този зодиакален знак. Добре е да добавите и диви цветя в съдържанието на букета: Козирозите ще ги оценят.

Тъй като жените Козирог са със страстни натури, червеният или бордо цвят на букета ще подчертае тази индивидуалност. За мъжете са подходящи цветя в бели, лилави или сини нюанси.

За Козирога цветята са специален знак на внимани и съпричастност, така че е важно да обърнете внимание на аранжировката и декорацията на букета. Тя трябва да бъде елегантна, изискана, но в същото време не натрапчива и необичайна. Придържайте се към сбит стил, избягвайте излишъци: огромните опаковки, брокат и т.н. са излишни и безполезни.

Коментар на Козирог: Харесвам розите, те са изискани и елегантни, но тези цветя не са за мен, защото почти веднага започват да избледняват и губя интерес към тях. Затова предпочитам астри и георгини – истински кралски цветя. Обичам и простите диви цветя, например маргаритките. През пролетта очаквам с нетърпение цъфтежа на люляка – уникален аромат. Тони

Розите във светли нюанси са знак на голяма любов и уважение!

Стайни растенияКои са те за зодия Козирога?

Всяко препоръчано саксийно цвете за този знак може да се превърне талисман за Козирогс и да е изключитено полезно в работата му.

Цветята ще допринесат за кариерното израстване и личния растеж, на Козирога, те могат да допринесат за финансовия успех и признание в обществото, ще помогнат за постигането на почти всяка цел в живота. Козирог е под знака на Сатурн, което характеризира неговата строгост, затова и растенията от този знак имат същия строг “характер”, те са с право и силно стъбло и плътни листа, а огненият Марс ги надари с шипове и тръни.

ЦветяКои цветя подхождат на зодия Козирога?

Драцена

Драцената е храст с право стъбло, което с възрастта се превръща в ствол на дърво. Продължителността на живота й е 10-15 години.

Фикус

Цветарите обичат фикуса заради подчертаната му индивидуалност. Сортове на фикуса се различават значително един от друг. Например листата на Бенджамин са оградени с бяла ивица, а листата на гумения (каучуков) фикус са лъскави и тъмнозелени.

Красула (Дървото на живота)

Красула не се нуждае от специална грижа, така че тя ще се чувства чудесно дори при начинаещ производител. Смята се, че това растение допринася за растежа на финансовото благополучие, заради което другото и име е "Дървото на парите".

Живи камъни

Долните листа на това растение са слети, което прилича на цвете, което расте директно върху камъчета. Цветът и шарката на листата са разнообразни, заради което те са и колекционерска страст.

Коментар на Козирог: Преди имах цяла оранжерия у дома. Цветя имаше навсякъде, на балкона, на перваза на прозореца, на пода. Имах главно зелени цветя, а Замиокулкас (Дървото на желанията) беше мой специален фаворит. Тогава, когато престанаха да ме зареждат с позитивизъм, подарих всички цветя на свои приятели и познати. Сега имам само Алое, което се грижи за здравето ми, Красула и моят любим фикус. Надя

Растения, които са полезни за Козирог, са полезни и за всички други зодиакални знаци, независимо дали са в дома или офиса, защото се смята, че те помагат за постигането на желанията и успеха. Козирогът е със силно изразени лидерски качества, така че неговите растения са добри за тези, които искат да се изкачат нагоре по кариерната стълбица.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X