ЦВЕТЯ ЗА ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ

Цветята имат своя специална сила и енергия и са в състояние да повлияят на живота на човек. Астрологията помага да се определи кои цветя ще допринасят позитивно на всеки зодиакален знак.

ЦВЕТЯ ЗА ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙКои са те за зодия Водолей?

Под знака на Водолей са всички, родени между 21 януари и 20 февруари. Те се отличават с изключителен ум и нестандартна представа за света, поради което често срещат неразбиране в обществото. Въпреки това често Водолеят избира творческа професия и достига големи висоти в нея.

Цветята предпочитани от Водолей, обичат висока влажност и изглеждат ефирни. Те привличат окото със своята неустоима красота и имат привлекателна нежна миризма. За да вдъхновят творческия Водолей за нови идеи и постижения, растенията трябва да имат необичаен вид. Представителите на този зодиакален знак ще оценят високо редките, екзотични цветя, а също така харесват ярките цветове в букетите.

Цветята с жълти листа неутрализират отрицателната енергия, омекотяват гнева и помагат да се избегнат кавгите. Разнообразните пъпки дават възможност да говорят красиво, да мислят леко и любезно. Букети със синкав оттенък допринасят за повишаване на умствената сила, носят радост и щастие.

Стайни растенияКои са те за зодия Водолей?

Водолеите обичат необичайни цветя. Листата на Абутилона приличат на клен, заради което той се нарич и стаен клен.

Бокарнея (Слонов крак)

Това цвете има дълги тесни листа, които буйно покриват силния ствол на растението, затова Бокарнея изглежда като палма. Счита се за непретенциозно растение.

Маранта

Това цвете е само за представителите на Водолей. Маранта е светло, красиво и доста необичайно растение. Листата му са малки, овални, ярко зелени на цвят, с жълти и червени жилки.

Алоказия

Това тропическо цвете рядко може да се срещне сред стайните растения, но напоследък алоказия набира популярност сред производителите на цветя. Листата й са много необичайни: къдрави и заострени със сочно зелен цвят с жълти жилки.

Абутилон

Стайният клен, както иначе се нарича това растение, принадлежи към семейството на малвацеите и цъфти много красиво. Цветовете са розови, оранжеви с червени нюанси.

Сред цветята, подходящи за Водолей, може да се добавят Фитония, Калатея, Строфа и Ятрофа.

Градински растенияКои са те за зодия Водолей?

За отглеждане в градината на Водолей най-подходящи са нарциси, маргаритки, момина сълза, а сред храстите са люляк и жасмин. Пикантните билки, включително мента, кимион, кардамон, също повишават положителната енергията на този зодиакален знак. Смята се, че в градината на Водолей задължително трябва да расте папрат. Това мистично растение е не само красиво допълнение в градината. Някои негови сортове могат и да се консумират.

Коментар на Водолей: Най – обичам късната пролет, когато през май люлякът започва да цъфти. Обожавам белия, лилав и розов люляк. Вкъщи през пролетта винаги имам голям букет от тези цветя, което ми дава наистина слънчево настроение.

БукетиКои са те за зодия Водолей?

Люлякът в градината ще изпълни дома на Водолея с аромат на пролет. 

Голям букет & Дълги стеблаНай - добрият избор за букет на Водолей.

Роза

Символ на красота и нежност.

Нарцис

Символ на егоизма.

Кала

Символ на строгост и благородство.

Орхидея

Кралското цвете.

Що се отнася до цвета на букета, по-добре е да се придържате към наситените цветове, които не бива да бъдат твърде ярки. Екзотичните виолетови цветя, както и синьото, действат на Водолея позитивно. Водолеят може да бъде зарадван с необичайни селектирани цветя, например зелена роза или черна орхидея.

Всеки Водолей трябва сам избира своя талисман от големия списък с предложени цветя и предпочита сам да се грижи за него, а в отговор цветето ще даде на своя собственик добра енергия. По принцип е полезно да имате такива растения у дома и за представители на други знаци, особено за тези, които просто планират да се занимават с творчество или още не са намерили своята муза.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X