КАК ЛАЛЕТАТА ДА ИЗДЪРЖАТ ПО-ДЪЛГО ВЪВ ВАЗА?

Как лалетата да издържат по-дълго във ваза?Знаете ли?

Петнадесет лалета, петнадесети реди мястото заето на всеки мой концерт. Лалетата прекрасни - цветя на обичта, на мен ли ги поднасяш или на песента?

Лалето е любимо пролетно цвете на много хора. Как обаче да му се радвате по-дълго време, след като вече е откъснато? Вижте полезни съвети как лалетата да издържат по-дълго във ваза.

Най-обичаните пролетни цветя

Лалетата са едни от най-обичаните пролетни цветя и често красят вазите вкъщи. Снимка: © PEXELS
Лалетата са едни от най-обичаните пролетни цветя и често красят вазите вкъщи. Снимка: © PEXELS

Лалетата у домаЛалетата са едни от най-обичаните пролетни цветя и често красят вазите вкъщи.

Повечето хора си мислят, че нежното цвете идва от Холандия, но всъщност истинската му родина е Турция. В Истанбул и до днес всяка пролет се провежда традиционният фестивал на лалетата. За разлика от другите цветя, лалето продължава живота си и след като е откъснато. То расте и се разтваря по посока на източника на светлина, като през деня е по-отворено, а вечер се прибира. Лале може да си отгледате и в саксия – подходящо е за начинаещи градинари, не е капризно, но ако искате да му се радвате и следващата година, трябва да се погрижите за луковиците, след като прецъфти.

Нуждае се от пореста и богата на хумус почва, поливане веднъж седмично и умерена стайна температура. Във ваза лалето издържа до една седмица, след като пъпките са започнали да се разтварят.

Подходящо мястоКак лалетата да издържат по-дълго във вазата?

За да издържат по-дълго лалетата във ваза по-дълго време, трябва да й намерите подходящо място. Цветята не трябва да бъдат излагани на директно слънце, нито да стоят близо до лампа. Желателно е също да не са близо до източник на топлина – парно, климатик, дори телевизор.

Правилна температура

Букетът с лалета ще издържи по-дълго, ако в стаята е по-хладно. Другият вариант е да сложите кубче лед във водата и ще удължите цъфтежа.

Поливане

Лалетата също са жадни цветя, затова следете нивото на водата във вазата и периодично доливайте. Още по-добре ще е, ако на 2 дни я сменяте. Друга хитринка е, да сложите във водата щипка захар

Подрязване

Преди да натопите лалетата във вода, малко подрежете стъблата им. Така ще отворите каналите, с помощта на които цветята ще засмукват вода и ще се запазят свежи по-дълго.

Пъпки

Когато купувате букети с лалета, гледайте цветята да не са разтворени. Нека да са още пъпки, на които да им личи цветът. Ако пъпките са зелени, цветята са откъснати много рано и може да не се разтворят напълно

Източник: © Розали

Букети & АранжировкиИзбери цвете за своето цвете.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X