КАКВИ ЦВЕТЯ ДА ПОДАРЯ НА ОСМИ МАРТ

Традиция или ...Какви цветя да подаря на 8-ми март?

От дълбока древност е традиция , мъжете да подаряват цветя на жените за празниците. Най-подходящ подарък за осми март е букетът. Цветя, подарени на жена са израз на любов и нежност. Всяко цвете има своето значение, ето и какви чувства символизират те:

РОЗИБукет от рози - Символ и значение

Букет от червени рози са символ на любов и страст. Белите рози са знак, че мъжът иска да има дълги отношения с избраницата си. За майки , сестри и дъщери е прието да се подаряват розови рози , като символ на семейно щастие. Жълтите рози от своя страна са символ на мимолетния флирт.

Иска да ти каже нещо с тази роза!

ЛАЛЕТАБукет от лалета - Символ и значение

Много подходящи цветя за 8 март са лалетата, тъй като тези цветя са символ на възхищение от жената и радост от срещата с нея. Белите лалета са знак за желание за сериозна връзка. Жълтите са знак за желание да прекарате дълги години заедно. Розовите са символ на неизречената обич..

Как лалетата да издържат по-дълго във ваза?

ХРИЗАНТЕМАБукет от хризантема - Символ и значение

Тези цветя е подходящо да се подарят на бивша любов, тъй като те символизират силната любов и нежни спомени, която може да се възроди отново.

Когато подаряваме цветя.

ГЕРБЕРБукет от гербери - Символ и значение

Герберът символизира дълбока симпатия и покана за флирт. Универсален подарък за колежки, защото може да послужи като комплимент. Основното послание на гербера – това е невинност и скромност.

Букет от гербери най-често подаряват, когато искат да признаят неугасваща любов и цветята  гербери най-добре говорят на мълчаливия език на любовта. Друго послание на цветето е чистотата, така че букети с гербери са чудесен подарък за тези, към които изпитвате  уважение, признателност, благодарност и възхищение. Тези цветя са чудесна комбинация от простота и скромност с изключителна красота и елегантност. Съцветието на гербера често се сравнява със слънчев диск заобиколен от лъчи. Това сходство придава на цветето жизнеутвърждаващ, творчески символ. Може би затова герберът може да се нарече най-положителното цвете. Благодарение на своята слънцевидна форма и брилянтно оцветяване герберът се е превърнал в символ на радост, щастие и игривост.

На кого и кога да подарите букет с гербери?

ЛИЛИУМБукет от лилиум - Символ и значение

Оранжевият лилиум е знак, че мъжът с удоволствие би станал ваш спътник в живота. Бялият лилиум е символ на щастие, от това мъжа да бъде близо до вас.

Десет трайни цветя във вазата.

ОРХИДЕЯБукет от орхидеи - Символ и значение

И на на последно място орхидеята. Тя е символ на изисканата любов, подарява се само на любимата жена. Историите и легендите за орхидеите са изпълнени с много приключения и тайнственост. Една приказка от остров Ява разказва за невероятно красива богиня, която отишла при хората, за да им предаде от своята доброта и взаимно разбирателство.

Орхидея – символът на естетиката и творческото начало

Източник: DOO.BG

Количка

X