ЕСЕННИ БУКЕТИ

ЕСЕННИ БУКЕТИЗлатна есен - златно време, което ни позволява да се наслаждаваме на цветове, богатство на аромати и изобилие от дарове на природата.

Този сезон е свързан с прибиране на реколтата и сбогуване с лятото. Ето защо, в есенните букети може да присъстват не само цветя, но и билки или стрък с горски плодове. Нищо не ограничава въображението на цветарите при съставяне на букет, защото”златната” есен е най-подходящия сезон за експерименти с цветовете.

ЖЪЛТО-ЧЕРВЕНА ГАМАХарактеристики на есенните букети.

Букетите от есенни цветя най-често се характеризират с отсъствието на зеленина. Зелените листа или клони могат да бъдат само контрастни елементи, докато основният акцент в композициите са ярките цветове. Можете и трябва да експериментирате с текстурата на растенията в необичайни комбинации от нюанси.

Есента е белязана с един от най-важните празници в годината – 15 септември. За Първият учебен ден цветарите подготвят оригинални празнични артикули. Цветята за учителя са приятна традиция, с която можете да благодарите на учителя за топлото му отношение.

Сватбените букети през есента са не по-малко популярни. Цветята със сочни нюанси, украсени с есенни листа или плодове, могат да се превърнат в небанална украса на фотосесия. Пурпурните цветове перфектно ще подчертаят красотата на булката, контрастирайки със снежнобяла и рокля.

С ЦВЯТ НА ЕСЕНОще за цветовата гама на есенните букети.

За да направят есенни букети, цветарите се стремят да използват цветовата схема, която най-пълно отразява характеристиките на идващия сезон. За раздяла с топлите летни дни са оптимални нюанси на червено и жълто или букети от оранжеви цветя. Тези богати цветове символизират златния век. За есенните флористични произведения ще са подходящи и студени тонове. Основното е, че те са естествени. За букет можете да изберете синьо или лилаво, виолетово или студено розово.

ОЩЕ ИДЕИКакво още е необходимо за красивия есенен букет.

Букетите и композициите от есенни цветя са чудесна украса за всеки интериор и ще бъдат прекрасен подарък за любимия човек. Най-често за създаването на есенните букети се използват характерните за сезона цветя: астри, кали, гладиоли, градински рози и др. Като флористични вложки можете да изберете шипки от рози или лозови листа, планинска есенни листа, жълъди и други материали. Гербери, хризантеми, кали или георгини също могат да се използват за цветни аранжировки. Букети с добавка на малки по размер слънчогледи изглеждат необичайно. Такива растения със сигурност ще развеселят своя получател.

СИМВОЛИКАЩо се отнася до флористичната символика, когато избирате букет, трябва да имате предвид следното:

АСТРИ

Според древна легенда това цвете е израснало от малко парче звезда, падащо на земята. По своята красота меките топки с цветни венчелистчета са в състояние да се конкурират дори с рози. Те символизират вярност, любов, скромност. А за есенните букети можете да изберете астри от всякакъв нюанс: нежно розово, романтично люляково или жълто цветя, подобни на слънцето

ХРИЗАНТЕМИ

Хризантемите са изключително популярни в есенните цветя, които често се избират като подарък за младите дами. Но буйни букети от хризантеми често се купуват за 15 септември. Тези цветя олицетворяват очарованието на младостта, невинността.

ГЛАДИОЛИ

Символ на вярност, приятелство, благородство. С тяхна помощ можете да говорите за постоянството на чувствата. За есенна композиция са подходящи бели, розови и алени гладиоли.

ГЕРГИНИ

Кралски цветя, символ на отминаващото лято. В Япония букет от тези дарове на природата означава благодарност, величие, достойнство. Композиция, изработена от гергини, със сигурност ще се хареса на любителите на красотата. За есенните букети е най-добре да вземете малък брой цветя, защото пъпките им се различават по обем.

ОПАКОВКАОпаковка на есенните букети или внимавайте с опаковката.

За есенна флорална презентация чудесна идея би била да подредите композицията в кошница. Тя може да бъде допълнена с пъстри листа или пресни плодове.  Като се има предвид разнообразието на есента, можете спокойно да смесвате цветове, да комбинирате материали, които на пръв поглед може да изглеждат и нехармонично.

Най-често флористите, когато съставят есенните букети, се отказват от принципите на минимализма и сбитостта. Цветята в сезона на реколтата трябва да символизират изобилие, лукс. Опаковъчните материали не трябва да претоварват сезонния букет, така че трябва да се спазва чувството за пропорция. В края на краищата, основното нещо в букета са цветята, тяхната красота, съвършенство на композицията.

Използвани материали (c) FloraExpress

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X