БУКЕТ ЗА ПЪРВОКЛАСНИК
Изработка на избрания от Вас продукт със свежи цветя в салон в близост до своя получател.

Защо да подарите цветя за първия учебен ден?

Защото това е знак на уважение към учителя, за неговия труд, за разбирането и търпението, за знанията, които дава на децата ни. Това е начин да изразим своето признание и внимание. Струва ли си да подарим цветя? Да, но само ако вие сами го искате от сърце…

Букет за първокласник

Какво трябва да знаете, какъв трябва да бъде букетът за първия учител?

С наближаването на 15 септември – Първия учебен ден, децата и техните родители започват да се подготвят за училище и наред с всички други неща подготвят букет като подарък за учителя. Не всеки знае вкуса и предпочитанията на учителя, особено първокласниците, така че сте принудени да купите букет почти на случаен принцип. Какво трябва да знаете, какъв трябва да бъде букетът за първия учител?

Кои са най-разпространените грешки?

Най-често срещаните грешки при избора на букет за 15 септември.

Като най-досадни грешки на родителите, когато избират цветя и букет за учител, можем да включим:

 • #1

  Изобилие на декор в букета, например панделки, фигурки на пеперудки или калинки, брокат и т.н. Всичко това може да изглежда безвкусно.

 • #2

  Ако искате да се откроите от останалите и да представите наистина запомнящ се букет на първия учител на вашето дете, трябва да дадете предпочитанието си на необичайните и жизнени алстромерии, еустоми и хризантеми.

 • #3

  Краткотраен букет, букет който бързо губи свежестта на цветята. До края на събитието такъв букет може да загуби атрактивния си вид.

 • #4

  Твърде голям и тежък букет. Например, композиция от холандски рози или гладиоли е твърде тежка и обемна. Дете, което все още не се срещало с учител и съученици, е неудобно да държи голям букет. Този нюанс родителите трябва да обмислят и да не купуват цветя с гигантски размери, по-добре е да предпочитат компактен букет от хризантеми или други цветя.

 • #5

  Наличието на екзотични цветя с подчертан аромат, представете си, че учителят има алергия…

Първи учебен ден
Букетът за първия учебен ден трябва да бъде компактен.

Какъв букет да изберем?

Критерии за избор на букет за първия учебен ден.

Подходящ избор за 15 септември с букетите с хризантеми и гербери. Те запазват свежестта си дълго време и изглеждат привлекателни както поотделно, така и в комбинация с други цветя. Идеален вариант за букет за 15 септември са гергините. Те са красиви и излъчват приятен аромат.

Розите също уместен избор, но не трябва да са прекалява с броя им в букета. Букет от три или пет рози е идеален избор. Букет с три или пет рози е израз на уважение. Въпреки, че розата е царицата на цветята, те не са подходящи като подарък за учител. Съмнявате се? Тогава си струва да се спрете на лилииумите – цветята на благородството и красотата.

Цветовата схема на букета може да бъде свободна.
Цветовата схема на букета може да бъде свободна.

Какво трябва да знаем?

Букет за първокласник.

Младият учител може да бъде изненадан с композиция, украсена с пастелни нюанси, например, бяло, бледо жълто, бежово или сини тонове. Букетът за по-възрастен учител може да включва цветя в бордо, ярко червено, лилаво, люляк, синьо. Ако първият учител в живота на детето ви е мъж, тогава трябва да изберете сдържан и сбит букет. А традиционните мъжки цветя са карамфили, въпреки че кала и хризантеми са по-подходящи в този сезон.

 • Обърнете внимание на размера

  Букетът трябва да е пропорционален на детето и адекватен по тегло! Огромният брой цветя изглеждат красиви, но детето ще се чувства много неудобно и няма да може да се справи с тях. Същото нещо с много дълги цветя, те са неудобни за държане. Идеалният размер на “удобен” букет е 25-27 см в диаметър (малко по-голям от булченски букет).

 • Помислете за сигурността

  Това винаги е един от най-важните моменти, когато става въпрос за малки деца. Букетът не трябва да има твърди елементи, кламери, шипове, режещи елементи по декора. Модерно е да се украсяват букети с моливи или учебни пособия и символи, но такива предмети могат да наранят децата, ако паднат с тях или ги натиснат.

 • Цветова гама в състава на букета

  Жълто, червено, оранжево … Първият учебен ден се свързва с есента, а есента е с цветовата схема на падащи листа. Ето защо е по-добре да се даде предпочитание на ярките цветове на есента и традиционните есенни цветя: георгини, слънчогледи, гербери и др.

 • Внимателно с опаковката

  Опаковката трябва да е мека и приятна на допир, защото детето трябва да я притисне към себе си. Красивият визуално сизал е неподходящ, а гофрираната хартия щ се овети, ако попадне във вода. Удачен избор за опаковка е модерната в последно време занаятчийската (крафт) хартия. Тя е проста и стилна. Подходяща е и меката хартия, която първоначално е използвана за защита на цветята по време на транспортиране, а сега ще се използва като елемент на декора. Може да обърнете внимание на оригиналните опции за опаковане на хартия с щампи. Децата обичат това.

 • Добавете ярък елемент към букета

  Букетите за първия учебен ден са преди всичко детски букети. Те трябва да бъдат разбрани и добре възприети от децата, тъй като те съществуват до голяма степен, за да направят празника на децата незабравим. Следователно, трябва да изберете букет, пригоден за възприятието на децата. Полутонове и фини сложни цветови комбинации могат да бъдат много красиви, но в очите на възрастните, но децата не ги разбират и не ги възприемат. По-добре е да има нещо светло и контрастиращо. Също така за децата е много важно да има и някакъв акцент, голямо и ярко цвете, което ще привлече вниманието му.

Важна забележка

Всички сме свикнали с факта, че всеки празник е повод за повишаване на цената. Kолкото и да е странно, преди 15 септември средната цена букетите на практика не се променя. Доставната цена на вносните цветя, от които основно се състоят букетите в онлайн магазините и цветарските магазини като цяло, почти не се променя. Затова рязко покачване на цените на цветята и букетите в навечерието на Първия учебен ден не се наблюдава и не бива да се безпокоите, че цените ще станат космически.

Повечето родители предпочитат да си купят букет предварително, тъй като на сутринта на 15 септември вече не е лесно да получите свежи и красиви цветя, защото е свръх натоварено. По желание можете да закупите цвете в саксия. Някои учители са по-доволни от точно такива подаръци, тъй като те могат да бъдат оставени в училище и да се наслаждават на красотата и спомена им през цялата година. Определено си струва да подготвите предварително приятни думи за учителя с първокласника, тогава учителят ще запомни своя букет дълго време. Ще бъде добре, ако в допълнение към букета с цветя има и поздравителна картичка с топли пожелания…

Снимки: FloraExpress, собствен архив

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Количка

X