ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОРА НА ЦВЕТЯ

ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОРА НА ЦВЕТЯНай-често срещаните грешки, които мъжете правят при избора на цветя.

Изборът на цветя за много мъже е трудна задача. В магазин, пълен с лалета, гербери, ириси, лилиуми и т.н., силният пол просто се губи. Рози, розови рози, червени, бели … Как да избера сред всичко това букет, който една жена ще хареса? Поради голямото разнообразие от цветя, мъжете често грешат. Да, и много често е трудно да отгатнете настроението на своята любима. Кои са основните грешки, които правят мъжете?

Понякога жените искат да получат нещо различно от букет с червени рози.
Понякога жените искат да получат нещо различно от букет с червени рози.

#1 Размерът няма значениеМъжете вярват, че всяка жена е във възторг след като получи огромен букет с рози.

В желанието си да впечатлят своята дама, мъжете са склонни да подаряват огромни букети, а тези със 101 рози се превърнаха в класика. Има разлика в това, когато поръчате доставка до дома, и съвсем друго, когато носите цветя на среща. Ще е неудобно момичето цяла вечер да ходи с този тежък букет… Освен това, за такъв голям букет няма подходяща ваза, така че, огромния букет в най-добрият случай ще се првърне в няколко малки или да се постави в кофа. Една композиция съставена с вкус и любов, украсена например с декоративна зеленина или горски плодове ще зарадва вашата дама не по-малко от огромния букет с рози.

#2 ОригиналностМъжете забравят или пренебрегват оригиналността.

Ако вашата дама е споделяла, че обича например гербери, това не означава, че трябва да ги поднасяте непрекъснато. Любимите цветя също могат да бъдат скучни, както и любимите песни. Освен това, вкусовете се променят с течение на времето. Ако се безпокоите да поднесете напълно необичаен букет, помолете цветаря да направи флорална аранжировка, в която любимите и гербери да бъдат съчетани с ириси, рози или хризантеми.

#3 АроматМъжете са склонни да избират букети цветя със силен аромат.

Имайте предвид, че силните аромати на цветята могат да причинят главоболие или дори алергии. Ако не сте сигурни дали вашата дама е алергична към цветен прашец, не избирайте силно ароматни цветя. Това са лилиум, лалетата, дивите цветя, астри, маргаритки.

Можете да "украсите" момента на поднасянвто на букета с помощта на нежно и топло пожелание.
Можете да "украсите" момента на поднасянвто на букета с помощта на нежно и топло пожелание.

#4 ОпаковкаМъжете не обръщат внимание на опаковката.

Опаковката е важен елемент за всеки подарък. Имайте предвид обаче, че няма опаковка, която да спести разочарованието от един семпъл букет изработен без вкус. Следователно, основното тук е в хармонията между опаковката и цветята. Независимо, че на пазара има много модерни опаковки, различни хартии и мрежи, ще бъде по-оригинално и красиво, ако привържете букета с обикновена сатенена панделка или рафия.

Букетите в кошница или кутия не са подходящи за поднасяне, когато отивате на среща. Такива букети се поднасят на специални поводи – рожден ден, годишнина и др. Препоръчително е също да добавите към букета и допълнителен подарък. Картичка с нежни и топли думи, сладък десерт – всичко това ще зарадва вашия получател още повече.

#5 СимволикаМъжете не се съобразяват със символиката.

Мъжете не се съобразяват със символиката и езикът на цветята. Според правилата, се поднасят само нечетен брой цветя. Някои казват, че това правило отпада, ако в букета има повече от 10 цветя, но по-добре е да не рискувате.

Не се обезсърчавайте, ако жената, на която сте подарили букета го приеме студено. Това е добър шанс да разберете какви цветя харесва вашата дама и да се опитате да подобрите избора в бъдеще. Ние ви пожелаваме успех в избора на букети!

Знаете ли?

Какви цветя да подарим според повода?

Ето някои съвети, които по-скоро да Ви насочат към избора, когато се чудите какво да подарите и разбира се, когато не познавате предпочитанията на човека.

Поднеси го красиво!

Подари красота на любимите си хора.

Един красив букет ще озари собственика си с усмивка и ще допринесе за празничната атмосфера. Но дори когато подаряваме цветя, има определен етикет, с който трябва да се съобразим.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подаръкРомантични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X