НАЙ-ШИКОЗНИТЕ ЦВЕТНИ АРАНЖИРОВКИ

Аранжировки & Предназначение

Какво трябва да знаете преди да предприемете избор на букет за празника. Полезни съвети от наши флористи.

Няколко примера на най-шикозните цветни аранжировки

НАЙ-ШИКОЗНИТЕ ЦВЕТНИ АРАНЖИРОВКИ

През последните десетилетия флористиката преживява истински бум, преминавайки от прости романтични букети до сложни флорални композиции. Избирайки по-сложна и оригинална композиция в магазина, можете да постигнете по-голям ефект при доставката, да покажете колко важен и значим е получателя за вас. Аранжировката на цветята е по-представителна на външен вид, освен това има едно очевидно и много важно предимство – продължителността на „живота“. Факт е, че в основата на композицията се поставя гъба (пиафлора), съдържаща влага, която подхранва растенията и гарантира дълго време на живот”, вкл. и на цъфтеж.

Видове

Видове цветни аранжировки.

Днес не е изненадващо за никой, ако аранжировката включва сладкиши, плюшени играчки, плодове, вино или шампанско, всякакви клонки и сухи треви, както и друг декор в композицията: мъниста, дантела, брокат, пайети, пера, стикери, фигури на пеперуди и т.н. Най-популярните видове цветни аранжировки включват:

Кошници с цветя

Пъстри малки и големи кошници с цветя.

Има огромно разнообразие от различни модели и форми: малката кошница е най-подходяща за изразяване на вашите романтични чувства, голяма кошница с много цветя, сякаш създадена за да отбележи годишнината на една връзка. И ако изберете цветя без аромат, тогава такъв подарък може да бъде допълнен с бележка с пожелание за бързо възстановяване на болния. Кошницата с вашите любими цветя ще се превърне в ярък детайл от интериора. Ако желаете, можете да добавите сладки изкушения в него.

Цветя в кутия

Цветя в кутия е една от най – модерните тенденции във флористиката 2019 – 2020 година.

Композициите в кутии са едновременно букет и изненада. Тези подаръци са истинско чудо във флоралното изкуство. Такъв подарък може да бъде поднесен на близък приятел, любима, на майка, разбира се и на любимото момиче или съпруга. За букетът в кутията идеално допълнение са торти, шоколад или сладки изкушения, например многоцветните макарони.

Цветя във форма на сърце

Най-добрият начин да кажеш “Обичам те!”.

С композиция във формата на сърце вие изразявате своите чувства. Сърце от рози ще ви помогне да признаете любовта си и да зарадвате любимата си за всеки празник и повод. За дизайн на тази композиция могат да се използват пъпки с различни цветове. Благодарение на специалните умения на флористите, този подарък ще остане свеж за дълго време.

Композиция с плодове

Когато искате да направите подаръка си още по-интересен и изискан.

Един вкусен и красив подарък. Винаги можете да изберете кошница с цветя и плодове според сезона като подарък за определен празник или просто, ако желаете да развеселите своя получтел. Кошница с плюшено мече и плодове или съчетание на плодове и изящно аранжирани цветя ще напомнят например за незабравимите летни преживявания. Тези композиции са подходящи, както за жени, така и за мъже на всяка възраст.

Цветните аранжировки имат много предимства пред обичайните букети. В зависимост от повода, възрастта, пола и предпочитанията на вашия получател, вие може да създадете такава флорална творба, която ще се превърне в най-добрата украса на тържеството и ще остави трайно впечатление в душата на своя получател.

Видове букети

Избора и покупката на букет е творческа задача за всеки човек.

За избора на подходящия букет трябва да се подходи комплексно, от една страна избора на букет зависи от повода, от друга страна той трябва да бъде и красив. Разнообразието от цветя често обърква, защото розите, хризантемите, герберите са еднакво привлекателни, но не е така, когато са в комбинация.

Цветя & Празници

Какво трябва да знаем за цветята и етикета при поднасянето им.

Цветята говорят красноречиво за нашето истинско отношение към този, на когото ги поднасяме. Веднага се разбира дали сме избрали букет с любов или просто купихме първия на който се натъкнахме. С езика на цветята можете да изповядате любов и уважение или да покажете своето безразличие.

Добави подарък

Романтични подаръци, сладки изкушения, луксозни подаръци и подаръчни комплекти.

Количка

X