14 ФЕВРУАРИ НАБЛИЖАВА

14 Февруари наближава, какъв букет да изберем?

Наближава 14 февруари – денят на всички влюбени. Именно в този ден, вълна от клиенти атакува магазините за цветя. И … това са предимно мъже. Нашите майстори са готови за празничното вълнение – сега в нашия асортимент можете да намерите ароматни букети с всякакви размери и цветове. Но…, знаети ли какво може да казва избраният от Вас букет?

В ерата на романтизма към цветята, букетите и етикета при поднасянето им са се отнасяли с особено внимние. Проверявали са значението на цветята, така че не дай Боже, вместо да се обеснят в любов, с един букет да намекнат за раздяла.

#1

Всяко цвете има свое значение

Всяко цвете има свое значение. Червената роза – страстна любов, жълтата роза – цвят на измяна, люляк – знак за самотата. Днес обаче, съвременните мъже не обръщат внимание или са забравили за езика на цветята. Сега мъжете не обръщат много внимание на символиката на цветята, разказва Ирена, флорист в Cvete4U. Така е, самите значения също се променят – например жълтото, което преди се смяташе за цвят на предателството, сега е много популярно. Днес жълтият цвят е символ на благополучие, благодат, като цвят на парите. Ирена съветва на младите дами да се подаряват букети от меки, нежни цветя, а за по-зрелите дами тя препоръчва цветя с наситени, живи цветове. Какво ще кажат букетите от тези цветя на своите бъдещи получатели?

Червени гербери & Бели хризантеми

>>

Червените цветя винаги са се считали за символ на голяма гореща любов, а интерпретацията на гербери обещава на собственика на букета скорошни щастливи моменти. Белите хризантеми намекват за лека тъга, но също така, те са символ на чисти и искренни чувства. Такива букети са подходящи за зрели, помъдрели с житейските си преживявания жени.

Розови лалета & Бяла хризантема

>>

Розово е универсалният цвят на любовта, а розовите цветя могат да се дават на хора във всяка възраст. В този букет розовите лалета говорят за нежни чувства и романтична любов. Бялата хризантема в такъв букет е символ за силата и дългосрочния характер на вашите чувства. Такъв букет може да бъде подарен на всеки представител на нежния пол.

Бели рози & Бели алстромерии

>>

Бяла роза в един букет е знак за невинност и чистота, с това изпращача изразява своето възхищение към получателя. Най-често букети от бели рози дават булки, никой обаче не забранява те да се поднасят на любими жени, дори без да регистрира брак. Алстромериите говорят за красотата на този, за когото е предназначен букетът. За предпочитане е да подарявате бели букети на млади момичета или на сватби.

Жълти рози & Жълти хризантеми & Сини ириси

>>

Жълтите рози, според по класическите си значения, са признак на ревност. С ирисите ще кажате на любимата, че в живота Ви, тя заема важно място. Жълтите хризантеми са за вярата в доброто, за доверието, което изпитвате.  За любимите представители на нежния пол, независимо от възрастта.

Червени & Жълти рози

>>

Такъв букет, въпреки очевидната си позитивност, ще разкаже на красивия си получател за силната любов на изпращача и лесната му ранимост ревност. Въпреки, че можете да интерпретирате значението на този букет по различен начин – като категорично декларация за любов и пожелание за богатство. Такава комбинация е изключително подходяща за млади и весели момичета.

Бели гербери & Бял лилиум & Червени рози

>>

Тази комбинация в букет означава силна любов, възхищение от невинността и чистотата на любимата Ви! Пожелавам ти щастие – това казва един мъж, когато поднася букет с тези цветя. Подходящ за млади момичета.

Изборът на цветя за много мъже е трудна задача. В магазин, пълен с лалета, гербери, ириси, лилиуми и т.н., силният пол просто се губи. Рози, розови рози, червени, бели … Как да избера сред всичко това букет, който една жена ще хареса? Поради голямото разнообразие от цветя, мъжете често грешат. Да, и много често е трудно да отгатнете настроението на своята любима. Кои са основните грешки, които правят мъжете?

Вижте повече

Количка

X