ЦВЕТЯ ЗА ОСМИ МАРТ И НЕ САМО

Какви цветя се подаряват на 8-ми март и какво трябва да знаете, когато избирате букет?

В навечерието на 8-ми март магазините за цветя са пълни с ароматни и бляскави букети, а по улиците можете да срещнете много хора, скитащи от магазин в магазин в търсене на перфектния подарък. Веднага трябва да уточним, че няма правило за това кои цветя да подарим и кои не. Класиката на жанра по този въпрос са лалета, рози, мимози и лилиуми. Защо точно те? Защото по-често, отколкото не, бюджетните и непретенциозни варианти се пълнят в магазините за цветя в навечерието на празника. Но струва ли си сляпо да се доверите на статистиката, а също и да купувате най-често срещаните цветя от година на година? Ние мислим, че не бива така.

Какво има най-голямо значение при избора на цветя за 8-ми март?

Когато избирате цветя за жена на 8 март, трябва да се имат предвид много фактори.

1. Възраст

Колкото по-възрастна е жената, толкова по-сдържан и консервативен трябва да бъде нейния букет.

2. Близост

Изключително важен елемент е степента на Вашата връзка. Например за съпруга, любима или близка до Вас жена изберете цветя с ярки цветове, за колежка букетът трябва да бъде с по-неутрални цветове.

3. Предпочитания

Въпреки неписаните правила, на една жена трябва да се подарят онези цветя, които тя наистина харесва.

4. Алергии

За съжаление, често жените страдат от алергии към определени цветя. Те, разбира се, трябва незабавно да бъдат изключени от възможните варианти за букет.

1.

Първи и основен въпрос

Какви цветя се подаряват за 8-ми март на младо момиче?

Ако вашите планове са да поздравите млада жена на 8-ми март, тогава най-добрият вариант би бил лек, прост и не твърде консервативен букет. Какво трябва да изберете на своята по-малката сестра, племенница, дъщеря или на познато младо момиче?

8-ми март е специален празник на жената, но ако решите да поглезите и младо момиче ще е добре да изберете първите пролетни цветя. Букетеът трябва да бъде обемен, но малък,

За младите момичета не избирайте строги или класически цветя и букети, като рози, гербери или хризантеми. Възрастта от 16 до 25 години се отличава с особена нежност, лекомислие и вдъхновение. За тази възрастова група млади дами подходящи могат да бъдат ярките и цветни букети, леки цветя и весели комбинации от много и различни цветя.

✓ Кокичета

✓ Маргаритки

✓ Нарциси

✓ Ириси

✓ Лалета – за предпочитане бели или розови.
✓ Еустома.
✓ Алстромерия.
✓ Мимоза.
✓ Ириси.
✓ Божури.
✓ Нарциси

Моля, обърнете внимание, че за младите дами, цветята с наситени алени нюанси не са подходящи. Това е възможен вариант за по-възрастните дами. За млади момичета е по-добре да изберете букет от сезонни пролетни цветя. Например, за момиче до 15 години – букет от маргаритки, а за момиче до 25 годин – букет от лалета. И още нещо важно…, обърнете внимание на опаковката…, без много опаковъчна хартия – тя отдавна е „не е тенденция“. По-добре е да изберете лаконична опаковка от крафт хартия или една разноцветна панделка.

Има ли значение цветът?

Бял цвят

Цветята с бял цвят са символ на приятелство и чистота.

Жълт цвят

Цветята с жълт цвят символизират щастие, благополучие и оптимизъм.

Оранжев цвят

Оранжевият цвят е символ на уважение, ентусиазъм, гордост и власт.

Розов цвят

Розовия цвят е символ на младост, на нежност и скромност.

Червен цвят

Червения цвят е символ на страстта и любовта.

Виолетов цвят

Виолетовият цвят е символ на мир, доверие, приятелство и дружба.

Син цвят

Синияят цвят е символ на любовта и доверието.

Внимателно с избора

Цветя с нежен оттенък, а така също европейски букети от ярки видове разнородни цветя.

За дами до 25 години

Цветя с нежен оттенък, а така също европейски букети от ярки видове разнородни цветя.
Класически варианти на ярки букети с еднороден състав на цветята.

За дами от 25-35 години

Класически варианти на ярки букети с еднороден състав на цветята.
Живи цветя в саксия.

За дами до 35-55 години

Живи цветя в саксия.
За дамите над 55 години се препоръчват цветя, които ще издържат максимално дълго време.

За дами над 55 години

За дамите над 55 години се препоръчват цветя, които ще издържат максимално дълго време. Например букет от хризантеми.
Най-подходящите цветове за младите дами са светли: бяло, жълто, розово. И да, не сбъркахте, той е жълт. Противно на това, което се смята за цвят на раздялата, той отново е цветът на приятелството.
Накратко – Възрастта на жената е ключов фактор при избора на цветя и букет.

2.

Въпрос втори

Кое ще е най-подходящо за жена ми?

Най-често мъжете избират рози за букет за своите съпруги. Това се обяснява с факта, че розата е цвете, свързано с любов, страст и преданост. Розите обаче са най-често срещаната опция. Ако помислите малко, може би ще изберете и нещо по-оригинално за любимата си. Отличен избор например са:

Лалета

Изберете нежен букет от лалета в светли или наситено розови нюански.

Лилиум

Лилиумите са добър вариант и дори луксозен. Има обаче едно „но“ – трябва да знаете предварително дали вашата съпруга понася миризмата на лилум, защото той е доста силен и натрапчив.

Гербери

Герберите са големи, красиви и жизнени маргаритки. Те, както никой друг, са в състояние да развеселят и да създадат празнична атмосфера в дома на 8-мо мартенския празник.

Ако все пак решите да подарите рози, то тогава изберете не класическия червен, а някакъв алтернативен цвят. И не непременно най-големите рози. Нека са малки, но ароматни и красиви.

3.

Трети въпрос

Какъв букет да изберете за мама или баба?

Ако смятате, че по-възрастните жени не обичат цветята, а предпочитат само практични неща, много грешите. Жените обичат цветята на всяка възраст. Вярно е, че майката или бабата може да не оценят ярко розовите лалета или еустоми, затова към избора на букет трябва да се подходи внимателно.

В случай, че букетът е предназначен за жена над 55-70 години, струва си да разгледате по-подробно следните опции:

Хризантема

Не само красива, но и специална. Тя е цветето на есента, с елегантни красиви цветове, но и упорита срещу настъпващата зима

Иглики

Игликите са добър вариант за баби или майки, независимо от възрастта. По-старото поколение понякога е повече от щастливо от настъпването на пролетта. За тях игликите не са нищо друго, освен символ на началото на нов живот.

Не само майките или бабите ще са зарадват на първите пролетни цветя. На великолепен букет от мимоза или нарциси ще се зарадва и съпругата. Ние считаме, че игликите ще са чудесен вариант, независимо от възрастта. Освен ако жената няма твърде консервативни възгледи и вижда в осмомартенския празник единствено и само букет с рози.

Какви цветя не бива да подарявате на 8-ми март?

В допълнение към общите съвети и препоръки, искаме да насочим вниманието ви към цветя, към които е по-добре да се въздържате да подарявате на Международния ден на жената.

Цветя с брокат

Такъв букет е реликва от изминалите дни и изобщо не е подходящ на пролетния празник.

Стари и увяхнали цветя

Подаряването на цветя, които очевидно не са в първата си свежест, е проява на лош вкус. Опитайте се внимателно да цветята, когато избирате букет.

Букети с изкуствени елементи

Имат се предвид изкуствени клонки или цветя. Те са неприемливи в комбинация със свежи цветя.

Червени карамфили или бели кали

Такива цветя често подносят при траурни церемонии, така че не трябва да се поднасят в букет, освен ако самата жена не е техен истински почитател.

И все пак, какви цветя да подарите за 8-ми март? Отговорът е прост: тези, които със сигурност ще зарадват своя получател. Въз основа на тези прости съвети, сме сигурни, че можете да изберете най-удачния вариант за празника.

Количка

X