КАКВИ ЦВЕТЯ ДА ПОДАРИТЕ НА 8 МАРТ?
Какви цветя да подарите на 8-ми март?

Какви цветя да подарите на 8-ми март?

8-ми март е специален празник за всяка жена. На този ден мъжете трябва да проявят максимално внимание към по-нежния пол. Затова към избора на цветя трябва да се подхожда с много голяма отговорност. Така, че след като един мъж знае какви цветя да избере и подари на любимата, можете и да използвате нашата услуга за доставка на цветя, за да спестите време.

С настъпването на 8-ми март всеки мъж се пита, какво да подари на жените, които имат особен смисъл в живота му. Както и преди, най – добрият подарък е букет цветя. Цветя за 8 март се подаряват на всички жени – майки, баби, сестри, съпруги, дъщери, колежки. Практиката показва, че цветята са най-предпочитания подарък за този празник.

Не забравяйте, че на този празник жените очакват от вас не само красиви цветя, но и приятни пожелания. Помислете за това.

Кои са най-популярните опции?

Има тествани във времето опции, които определено са подходящи за различни случаи.

 • Лалета – Изключително подходящи за осмомартенския празник. Цвете на пролетта, красиво и универсално, защото може да бъде поднесено на всеки – на учител, на родител, на съпруга, колежка или младо момиче.
 • Нарциси – За предпочитане е да изберете жълт или лимонов цвят. Както и примера с лалетата,  нарцисите са универсален избор.
 • Букет с рози – Роза, това е царицата на цветята. Букет от рози е подходящ само в случаите, когато се поднася до близка до сърцето ви дама (майка, съпруга или любимо момиче).
 • Ириси – Любимото цвете на Иссус. Изглеждат страхотно както в композиции, така и самостоятелно, като същевременно са изключително оригинални. Имайте предвид, че не всяка жена е способна да оцени такъв букет.
 • Жълта мимоза – Има приятен завладяващ аромат, който веднага предизвиква асоциации с пролетта. Такива цветя обикновено се подаряват на мама, баба или колежка.

Какви са алтернативите?

Разбира се, можете да се разграничите от традиционния избор и да се опитате да намерите по-оригинално решение.

 • Лилум – Можете да изберете букети с лилиум на своята съпруга или любима, но трябва да имате предвид, че техния аромат може да причини алергии, така че ако не сте сигурни, изберете специални сортове без остра миризма.
 • За младо и позитивно момиче перфектен вариант за подарък е зюмбюл или минзухар в саксия. Тези истински пролетни цветя са перфектни по случай осмомартенския пролетен празник.
 • Фрезии – Подходящи за млади дами, момичета и деца. Прекрасните и пухкави цветчета със сигурност ще ги зарадват и ще ги заредят с позитивна енергия.
 • За учителка или шефка – цветя в саксия. Те ще живеят по-дълго, което означава, че вниманието ви ще се помни по-дълго. Изборът е широк: иглика, циклама, цинерария, мускари. Красива и необичайна проява на внимание.
 • Ето и най-предпочитаните комбинации: бели лалета и ириси; лалета с различни цветове в един букет; ириси и нарциси; жълти лалета и ириси.

Още съвети

Какви букети не трябва да се поднасят на 8-ми март?

Много е трудно за неопитен във флористичните изкушения човек, да разбере всички нюанси и видове цветя, които се продават в навечерието на празника. Затова, като за начало си струва да знаете, кои цветя не бива да се подаряват за 8-ми март!

.

 • Избледняваща флора – Уверете се, че листата и венчелистчетата на пъпките са свежи, нямат гънки, не са потъмнели по краищата. Не се доверявайте на продавачи, които казват, че щом се приберете вкъщи и постявите букета във ваза,  той изведнъж ще стане свеж и очарователен. Това не е така!
 • Без излишни украшения – Изхвърлете всякакви джаджи, с които е обичайно да се украсяват цветята. Такъв букет ще изглежда изкуствен и неодушевен.
 • Изкуственни цветя – Никога не купувайте изкуствени цветя, колкото и привлекателни да изглеждат те! Неживата флора има друго предназначение, но не е и за любима жена.
 • Всичко без кактуси – Не подарявайте кактус, колкото и очарователен и красив да е той. Използвайте тази опция само в случаите, когато жената е запален почитател на това цвете и колекционира различните му видове.
 • Внимателно със стереотипите – Когато избирате цветя, за 8-ми март трябва да внимавате с натрупаните стереотипи. Например не всички знаят, че жълтият цвят е символ на радостта и слънцето, а все още се смята за цвят и предвестник на „раздялата“. Следователно изборът трябва да бъде внимателен.

Количка

X