В интернет-магазинa «Cvete4U» Вие можете да купите букети с карамфили на достъпни цени.

На кого и кога да подарите букет с карамфили?

Основното послание на карамфилите са:

  • Червени карамфили – мъжът до вас е изкован от страст и необузданост
  • Розови карамфили  – трябва да знаете, че мъжът, който ви подарява розов карамфил е ужасно влюбен във вас.
  • Бели карамфили  – иска да ви покаже своята вярност, завинаги .

Карамфил (Dianthus) е род покритосеменни растения от семейство Карамфилови (Caryophyllaceae). Разпространени са главно в Европа и Азия, като няколко вида се срещат в Северна Африка, а един (Dianthus repens) – в субполярните части на Северна Америка. Видът градински карамфил (Dianthus caryophyllus) се отглежда често като декоративно цвете.

Поръчайте карамфили с доставка на достъпна цена в онлайн магазина “Cvete4U”. Нашият куриер ще достави букета на определено от Вас място в посоченото време. Посочете информация за условията на доставка на телефонен номер: 0894 205 330 или използвайте формуляра за обратна връзка в раздел “Контакти”.

Карамфил – според вярванията, карамфилът се появил от сълзите на Пресвета Дева Мария и олицетворява чистота, невинност, обич, преклонение. Участва като флорален атрибут в тъжни ритуали и обредни практики (Задушници, погребения, поклонения и др.) В древността карамфилът е смятан за Божествено цвете и бил наричан “Цветето на Зевс”. Изобразен като декоративен флорален елемент върху царски одежди, карамфилът е семантичен аналог на титлата “Владетел по Божия воля” и се свързва с представата за абсолютната монархическа власт. С подобни живописни похвати се отличава образът на цар Йоан-Асен II, пресъздаден в стенопис в църквата “Свети великомъченик Георги”, в манастира Зограф, Света Гора, Атон. Освен богато декорираната с карамфили царска одежда, владетелят носи върху главата си седемвърха българска династическа корона, украсена със седем скъпоценни камъка, които олицетворяват седемте небесни светила в Слънчевата система.

Повече

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.