В интернет-магазинa «Cvete4U» Вие можете да купите букети с лалета на достъпни цени.

На кого и кога да подарите букет с лалета?

Традиционно лалетата са символ на дългоочакваната пролет. Именно затова букет с лалета са често подарък за Осми март, за любимото момиче, за мама, за баба, за сестра, за роднини и приятели. Между другото не е необходимо задалжително да чакате пролетния празник. Да подарите букет от пъстри пролетни цветя на близък човек може да направите по всяко време на годината.

Лалетата имат най-различни цветове, с които придават красота на пролетта. Обикновено се свързват с Великден, но имат и друго значение. Като цяло изразяват положителни емоции и показват щастие и любов. Ако поднасяте червени лалета означава, че декларирате любовта си. Шарените лалета казват: „Имаш красиви очи”, докато жълтите шептят: „Има слънце в усмивката ти“.

Лале (Tulipa) е род покритосеменни растения от семейство Кремови (Liliaceae). Включва около 150 вида тревисти растения, разпространени в Южна Европа, Северна Африка, Близкия изток и Централна Азия с най-голямо разнообразие в Памир, Хиндукуш и степните области на Казахстан. Лалетата се отглеждат масово като декоративни растения, като повечето култивирани подвидове, хибриди и култивари са базирани на вида Tulipa gesneriana.

Къде да купя?

Искате ли да зарадвате любим човек с букет от жълти лалета? Поръчайте лалета с доставка на достъпна цена в онлайн магазина “Cvete4U”. Нашият куриер ще достави букета на определено от Вас място в посоченото време. Посочете информация за условията на доставка по телефонен номер: 0894 205 330 или използвайте формуляра за обратна връзка в раздел “Контакти”.

Лалетата в Европейските културни представи са флорален семантичен аналог на пауна – птицата, която не може да пее, но все пак е най-красивата в пернатия свят. Счита се за национален символ на Турция и Холандия.

Повече

Покажи

Показване на 17 резултата