В интернет-магазинa «Cvete4U» Вие можете да купите букети с лилиуми на достъпни цени.

На кого и кога да подарите букет с лилиуми?

Традиционните лилиуми (народното име е крем) много често се поднасят по специални поводи – сватба, кръщене, годишнина и др.п. Не само класически белият цвят на лилиума е символ на чистота, невинност и памет, но и самото цвете изразява сила, величие и чест. Жизнеността на оранжевия лилиум внушава просперитет, гордост и радост, а елегантността на цветовете му го прави подходящ за поздравителни подаръци или като декор за сватби и други официални събития. Не трябва да се поставя в стаята, в която спите, защото може да предизвика главоболие.

Лилиум – Произхождат от така наречения стар свят и много отдавна се култивират от хората. Създадени са множество културни сортове, които се отглеждат в паркове и градини. Повечето от културните сортове се размножават с грудки.

Другото име на лилиума е “Звезда на земята”. Легендата разказва, че когато падащите звезди докоснат земната повърхност, се превръщат в цветя. И тези цветя са лилиумите. В античността го подарявали на любимата жена като знак за обич. Чуждите пратеници пък винаги поднасяли на владетеля това цвете като знак за покорство и добри пожелания. Древните елини смятали, че лилиумът се е появил, когато от гръдта на богинята майка Хера капнали няколко капки мляко на земята. Затова и първото такова цвете било обагрено в снежнобяло. През Ренесанса лилиумът украсявал всяко тържество в палатите, а дамите от дворцовото обкръжение закичвали с него косите или роклите си.

Поръчайте лилиуми с доставка на достъпна цена в онлайн магазина “Cvete4U”. Нашият куриер ще достави букета на определено от Вас място в посоченото време. Посочете информация за условията на доставка на телефонен номер: 0894 205 330 или използвайте формуляра за обратна връзка в раздел “Контакти”.

Лилиум – в еврейската културна традиция лилиумът е цвете от Райската градина – след Грехопадението той останал непорочен. В Християнската култова живопис е основен атрибут на свети архангел Гавриил и олицетворява чистата душевност на Дева Мария по време на Благовещението.

Повече

Покажи

Показване на 1–20 от 21 резултата