Ако искате да пожелаете радост изобилие и дълголетие, изберете букет от хризантеми. Хризантемата е уникална, поразителна с разнообразие от форми, нюанси и възможности.

В интернет-магазинa «Cvete4U» Вие можете да купите букети с хризантеми на достъпни цени. На кого и кога да подарите букет с хризантеми? Основното послание на хризантемите са:

  • Белите Хризантеми – послание за истинска любов се крие зад тях.
  • Жълтите хризантеми са перфектното послание от таен обожател.
  • Червените хризантеми – тяхното послание е Сърцето ми е твое!
  • Подаряват се нечетен брои цветя. Три китки показват уважение, пет – признание, седем – любов, а десет – обожание.

Хризантеми те идват от далечна Япония, а всичко идващо от Изтока е забулено с мистицизъм, легенди и дълбока символика.
Според легендите хризантемата се смята за първопричината да съществува изобщо държавата Япония, защото в далечни времена един подобаващо зъл и алчен китайски император изпратил 300 младежи и девойки да търсят растението хризантема, за което се вярвало, че съдържа елексира на живота. Изпратил именно млади, неопитни и невинни деца на острова, защото условието било цветето да бъде набрано от хора с чисти сърца. Обаче девойките и юношите, така и не се върнали и останали да живеят на вълшебния остров, който нарекли Япония.

Хризантемите (Chrysanthemum) са род от около 30 вида многогодишни растения от семейство сложноцветни. Произхождат от Азия и североизточна Европа.

Поръчайте хризантеми с доставка на достъпна цена в онлайн магазина “Cvete4U”. Нашият куриер ще достави букета на определено от Вас място в посоченото време. Посочете информация за условията на доставка на телефонен номер: 0894 205 330 или използвайте формуляра за обратна връзка в раздел “Контакти”.

Покажи

Показване на 1–20 от 65 резултата